Sådan påvirker nye Coronarestriktioner Åstedet – oktober 2020

Social-og indenrigsministeriet oplyser, at det skærpede forsamlings forbud på maksimalt 10 personer, ikke gælder for sociale tilbud som fx botilbud og væresteder.
Det betyder for Pusterummet, gruppeaktiviteterne og bofællesskaberne, at vi kan fortsætte uændret under hensyntagen til Sundhedsstyrelsen retningslinjer om håndtering og forebyggelse af smitte med Covid-19.
Til gengæld er der indført skærpede krav om brug af mundbind eller visir på sociale tilbud, men ikke for beboere eller brugere.
Det vil sige at når I møder medarbejdere fra Åstedet i Pusterummet, i gruppeaktiviteter, i bofællesskaberne eller under bostøttebesøg, er de iført mundbind eller visir når de går og står, men det er tilladt at tage mundbindet eller visiret af når de sidder – ligesom hvis man var på en restaurant😊
Dette krav betyder samtidig, at pårørende og besøgende som udgangspunkt også skal bære mundbind eller visir.
Bekendtgørelsen om det skærpede forsamlings forbud og krav om brug af mundbind eller visir træder i kraft torsdag den 29. oktober og gælder resten af 2020.
Vi er rigtig glade for at vi fortsat kan holde åbent og glæder os til samværet. Vi er hele tiden opdateret med nye retningslinjer og bekendtgørelser så vi kan passe godt på hinanden.