Kom og hør et Foredrag om EMDR (= Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
Usserød Skole, Kantinen, 27.10.2022 kl. 19 – 21

Du kan tilmelde dig her via NemTilmeld

Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm arrangerer i samarbejde med lokalafdelingerne af SIND, Bedre psykiatri, Stjernerne, Åstedet og DepressionsForeningen et foredrag om behandlingsformen EMDR.

Hvad er EMDR og hvad kan den bruges til?

EMDR er en integrativ psykoterapi udviklet til behandlingen af ​​PTSD af den amerikanske psykolog Francine Shapiro og anvendes i dag til behandling af en lang række lidelser, herunder angst og depression.
EMDR bygger på AIP-modeller, som handler om, at nutidige symptomer kan forklares ud fra erindringer i fortiden, der ikke er bearbejdet i hjerne-krop-systemet. Ved at reaktivere tidligere erindringer kan man ændre symptomer og adfærd hos klienter og skabe grobund for personlig udvikling og vækst.
EMDR er på WHO's liste over anbefalet behandling af PTSD og en af ​​de mest veldokumenterede behandlingsformer på  traumeområdet.

Her lidt om foredragsholderen:

Sophie H. Juel-Brockdorff er autoriseret psykolog og specialist i børnepsykologi samt i klinisk psykologi. Sophie er akkrediteret EMDR supervisor og facilitator og underviser i EMDR. Sophie har i mange år været en del af Københavns Kommunes specialteam, der arbejdede med behandling og udredning af seksuelle overgreb på børn. Sophie er nu privat praktiserende psykolog og arbejder med behandling af børn og voksne med traumerelaterede problematikker.