Aktivitets- og værestedet Åstedet er et uvisiteret tilbud for alle borgere med en sindslidelse, som er bosiddende i Hørsholm. Borgere fra andre kommuner skal visiteres af sagsbehandler i egen kommune. At det er et uvisiteret tilbud betyder, at du ikke skal have en henvisning fra sagsbehandler eller andre og du kan møde op når du har lyst.

Åstedet er centralt beliggende i et stort toetagers hus i Hørsholm, tæt på offentlige transportmidler. Være- og aktivitetsstedet ligger i stueetagen. Det er indrettet med nogle lyse og venlige lokaler med udgang til en hyggelig have. Lokalerne er indrettet med en spise ”afdeling”, et stort køkken, sofaarrangementer, et aktivitetsrum samt en internetcafé. Rygning foregår udendørs - evt. i pavillonen.

Værestedet, også kaldet Pusterummet har kontakt til cirka 70 borgere. Det daglige fremmøde varierer meget. Nogle dage møder 10 - andre dage 20.

Nogle kommer for at få et pusterum fra hverdagen, for at læse avisen, få en snak med de fremmødte eller en samtale med medarbejderne, benytte internetcaféen eller for at deltage i aktiviteter og undervisning.

En fast kerne kommer næsten dagligt, og for dem udgør stedet en betydningsfuld del af deres netværk. Andre kigger forbi med længere mellemrum, og atter andre benytter hovedsageligt aktiviteterne som f.eks. undervisning, ture, foredrag og fester. Der kan hver dag købes varm mad.